Bewaren

Door vis goed te bewaren blijft de kwaliteit en smaak behouden. Vis is een vers product en daarom is het belangrijk dat onderstaande regels nageleefd worden:

  1. Onderbreek de koelketen niet. Dit houdt in dat u vis niet lang ongekoeld moet laten. Koop daarom vis het liefst aan het einde van uw boodschappen of laat ze thuis bezorgen.Doe ze gelijk in de koelkast.
  2. Bewaar vis altijd in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7 °C. Een temperatuur van 4 °C heeft echter de voorkeur aangezien het aantal bacteriën zich dan minder snel vermenigvuldigt.
    Houdt rauwe en bereide producten gescheiden van elkaar.
  3. Verse vis kunt u het beste zo vers mogelijk eten. Bewaar vis liever niet langer dan een dag, hooguit twee dagen. Haal bij ‘vuile’ vis altijd de ingewanden eruit. Op voorverpakte vis staat een uiterste houdbaarheidsdatum.

Invriezen
Bewaar diepgevroren vis tot gebruik in de vriezer. Witvissoorten kun je zo max. 12 maanden bewaren mits het op de juiste temperatuur bewaard wordt, voor uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar het etiket van het door u gekochte product. Zelf ingevroren vis kunt u maximaal 3 maanden bewaren.